Siirry
Käytämme evästeitä apuna palveluidemme tarjoamisessa. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.
Selvä

Koskikaran kaipaamat kirkkaat vedet vähentyneet

28.2.2019

Talvien leudontumisen vuoksi useat vesistöt ovat aiempaa sameampia ja kanta on supistunut.


Suomessa talvehtii Birdlife Suomen mukaan noin viisi tuhatta koskikaraa. Ne muuttavat talveksi Suomeen ja sukeltavat ruokansa  virtaavasta vedestä myös talvipakkasilla.

Talvehtimiskanta on pienentynyt  1980-luvulta noin 30 prosentilla. Kannan vähentymiseen vaikuttavat olot pesimäalueilla Etelä- ja Keski-Norjassa, sekä talvien lämpeneminen, jolloin karan ei enää ole niin tarpeellista lähteä talvehtimaan yhtä kauas kuin ennen.

Kirjaudu Tripletiin

Kirjaudu sisään Tripletiin, niin näet tähän artikkeliin liittyvät tehtävät.

Eikö sinulla ole vielä tunnuksia? Rekisteröityminen Tripletiin on ilmaista ja vie vain hetken.

Triplet on toistaiseksi vain opettajille suunnattu palvelu.
Pyydämme, ettette ohjeista oppilaita kirjautumaan palveluun omilla tunnuksillaan.