Siirry
Käytämme evästeitä apuna palveluidemme tarjoamisessa. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.
Selvä

Selkärankaisten eläinten määrä maapallolla vähentynyt hälyttävästi

31.10.2018

Tuoreen WWF:n raportin mukaan eläinten määrä on pienentynyt jopa 60 prosenttia vajaassa viidessäkymmenessä vuodessa.

WWF:n Living Planet –indeksin mukaan vuosina 1970–2014 selkärankaisilla suurin kato on ollut Etelä- ja Keski-Amerikassa. Raportin mukaan pääsyyt elinympäristöjen tuhoutumiseen ovat liiallinen kulutus ja metsien raivaukset.

Esimerkiksi Etelä-Amerikassa laajoja maa-alueita on raivattu soijan viljelyyn. Tämä puolestaan liittyy lihan kulutuksen lisääntymiseen, sillä soijaa kasvatetaan karjan rehuksi. Metsiä raivataan myös laidunmaaksi.

Suomen ympäristökeskuksen ja ympäristöministeriön uhanalaisuusarvioinnissa vuodelta 2015 linnuista yli kolmasosa eli 87 lajia oli uhanalaisia. Uhanalaisiksi luokiteltujen määrä oli lisääntynyt tuntuvasti viidessä vuodessa.


Uutista on tarkennuttu 2.11.2018. Raportissa tutkitut lajimäärät kattavat vain pienen osan maailman selkärankaislajeista. Raportti perustuu noin 4000 lajin ja vajaan 17 000 populaation seurantaan eri puolilla maailmaa. Tämä on alle kymmenen prosenttia maailmassa elävistä selkärankaislajeista.

(sirryt toiseen palveluun)


Kirjaudu Tripletiin

Kirjaudu sisään Tripletiin, niin näet tähän artikkeliin liittyvät tehtävät.

Eikö sinulla ole vielä tunnuksia? Rekisteröityminen Tripletiin on ilmaista ja vie vain hetken.

Triplet on toistaiseksi vain opettajille suunnattu palvelu.
Pyydämme, ettette ohjeista oppilaita kirjautumaan palveluun omilla tunnuksillaan.